2010. április 29., csütörtök

Tarja és Karaj kalandjai Grill Baba türbéjénél

Fogadjátok sok szeretettel az eddig publikált legidiótább blogbejegyzés-címünket. Aki ezek után nem bír magával, egyből tekerhet is alulra az eddig publikált legidiótább elköszönő mondatunkhoz. Mindenki másnak pedig itt a következő grillezésünk háttérsztorija:

A minap felbandukoltunk Gül Baba türbéjéhez, ahol meglehetősen szürreális élményben volt részünk a türbét őrző biztonsági őr jóvoltából. Csupán meg szerettük volna kérdezni, hogy szabad-e ott grillezni, mire őrünk nem csak beengedett minket maga Gül Baba szarkofágjához, ahova egyébként csak a törököket engedi be, hanem le is fotózott, sőt a Rózsák atyjának még egy többé-kevésbé hiteles élettörténetével is előrukkolt, mindkettőnk őszinte megrökönyödésére. Mindenesetre, hogy érezze szándékaink komolyságát, meghívtuk a grillezésre és belengettünk neki némi sört is. Ezért cserébe megígérte, hogy másoknak is megmutatja majd azt a helyet, ahova egyébként csak a törököket szokta beengedni. Izgatottan várjuk, hogy mi sül ki ebből.

Zsófi & Marci (Tomi igazoltan hiányzott)

Tehát 2010. május 8-án (szombaton) délután újra grillezünk a városi forgatag egy nyugodt és meghitt pontján, Gül Baba türbéjénél. Ezúttal a grillezések közkedvelt és elunhatatlan párosát, a sertéshúsok koronázatlan királyait, tarját és karajt fogunk sütögetni. Annak érdekében, hogy a grillparti mégse fulladjon tökéletes érdektelenségbe, igyekszünk e két - egyébként fantasztikus - koncot a lehető legfurmányosabb módokon elkészíteni, de lehetőség lesz a minimál verzió (só-bors) megkóstolására is.

A szokásos módon kb. 20-25 adag hússal, grillező szettel és kitörő lelkesedéssel készülünk. Amit tőletek várunk:
  • bármit, ami grillezhető
  • salátákat
  • sütiket
  • esetleg gyerekeket, zenét, labdát, kutyát, macskát, hörcsögöt
  • haverokat is lehet hozni
  • szülőket is
  • sok sört (+1 a biztonsági őrnek)
  • és bort is
Ha meg semmit a fentiek közül, akkor egy papírpénzt legalább.

A helyszín egyébként itt van:


Tarja és Karaj - avagy Grill Baba türbéje nagyobb térképen való megjelenítése


Tehát 2010. május 8-án, szombaton, 14:00-tól már lehet jönni. Sőt, kell jönni. És:

Éljen Tarja és Karaj, a két felejthetetlen csehszlovák rajzfilmfigura!

ZSTM

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

...desznóhúst grillezni egy hajdanvolt dervis budai sírjánál: uh-uh!

Szóval, ez egy elég hazafias tett:)!

(Csak be ne fusson közben egy török turistacsoport!)

T írta...

Ennyire rosszfejek lennénk? Természetesen nem, eszünkbe sem jutna bárkinek a sírjánál grillezni bármit is. Ami történni fog, az egy nyilvános piknik, egy nyilvános kilátóhelynél, ami történetesen ehhez a helyhez van legközelebb, ám attól jó néhány méterrel, egy kerítéssel és egy biztonsági őrrel távolabb. Érdemes a térképre is ránézni, de aki volt már ott, az pontosan tudja ezt. A könnyebb beazonosíthatóság miatt csalunk, és azt mondjuk, Gül Baba türbéjénél grillezünk, pedig valójában csak a közelében.

Emese írta...

Nagyon köszönjük a lehetőséget, remekül éreztük magunkat és jót ettünk!
Emese, Márkó és Mirkó