2010. szeptember 15., szerda

Grillre Csirke

Most szombaton délután csirkét grillezünk!

UPDATE: úgy tűnik nem fog esni az eső, ezért mindenképpen ott leszünk 2-től! Gyertek bátran!

CSIRKÉT??? GRILLEZÜNK??? Elsőre biztos azt gondoljátok, hogy kifogytunk az ötletekből, vagy meghibbantunk. Egyik sem.

Szeretnénk veletek együtt egyszer s mindenkorra lezárni az emberiséget évezredek óta kínzó "csirkét grillezni?" kérdést és tesztelni azt, hogy egy csirkének melyik részei finomak grillezve. Azt sejtjük, hogy a melle nem, mert kiszárad és taplót senki sem szeret rágcsálni. De a combja például igen, mert az jó zaftos. Meg a mája. Meg a szárnya. Meg a csirke osztrigája.

Gyertek el ti is, hozzatok csirkét, lehetőleg a saját receptetek szerint bepácolva. Mi szokás szerint készülünk kóstolóval, de a grillrácson lesz még bőven hely. Aki meg nem hisz a csirkében, hozzon salátát, sütit (!), zöldséget satöbbit.

És persze azt iszunk, amit hoztok. Meg azt játszunk amit hoztok.

időpont: 2010. szeptember 18., szombat, délután 14:00-tól
helyszín: a Duna pesti rakpartjának alsó részén, az MTA épülete és a cipők közti szakaszon valahol a parton


View Grillre Csirke in a larger map

Rossz idő, eső esetén figyeljétek a blogot frissítésért!

Várunk titeket izzó parázzsal és sok szeretettel.

ZSTM

2 megjegyzés:

diojoe & krampusz írta...

Sziasztok !

A Tv paprikán láttalak benneteket, és nagyon szimpatikusok vagytok.

Habár post grill írok nektek, azaz 19-én, erőteljesen ellentmondanék nektek.

Igen, horribile dictu, lehet csirkemellet grillezni !!! És nagyon zamatos lesz.

Rendszeresen szoktunk grillezni csirkét, minden részét. Egész csirkét szőlőmetsző ollóval (sic!)hosszában kettévágva szoktam grillezni faszénen, lassú parázson kb. 1 óra az elkészítési ideje.
Combokat bőröstől, a csontok mentén bemetszve grillezünk.
Számunkra a "király kategória" a csirkeszárny. A két ízületes, 1,5 kg-os fagyasztott csirkeszárny csomag felfér a kis hordó grillünkre egyszerre.

Summa summarum: próbáljátok ki a csirkemellet grillen.

Üdv,
diojoe @ krampusz

M írta...

Szia diojoe,
nagyon köszi az ötletet! egyébként vittünk magunkkal egy egész (tanyasi) csirkét, de valahogy nem mertük rátenni a rácsra, de ha előbb szólsz, tuti megpróbáltuk volna.. :)
amúgy a comb és a szárny mellett még a baconba tekert máj volt nagyon népszerű.

legközelebb gyere/gyertek el és grillezzünk együtt (a hordó grillt is hozhatjátok:)