A mai adásból megtudhatjátok, hogy hogyan küzdöttünk meg az óriás tengeri tintahallal, a feketekagylók seregével, illetve megismerkedhettek Nyuszikával is, akinek végül mégsem a fülbevalójából készítettük a répatortát. Egész napos megpróbáltatásaink után, a vendégek végül a következő menüt kapták:
Serrano sonkás zöldspárga hollandi mártással
serrano sonka 8 szelet
zöldspárga 16 szál
fehér spárga 8 szál
hollandi mártás:
3 tojás sárgája
3 kanál víz
15-25 dkg vaj (végcéltól függően)
nagy csipet só
citrom
cayenne-i bors
Csirkés feketekagylós paella (recept: Bűvös Szakács alapján)
1 dl olívaolaj
1 fej fokhagyma finomra vágva
25 dkg chorizo szeletekre vágva (spanyol paprikás kolbász, leginkább gyulaival helyettesíthető)
2 csirkecomb
0,5 kg garnélarák páncéljában, friss
fél kg halfilé (bármilyen száraz, fehér húsú tengeri hal)
fél kg tintahal
2 vörös hagyma finomra vágva
1,5 l forró csirkeleves (alaplé)
1 kg rizs (paella rizs, vagy olasz rizottó rizs)
1 csomag sáfrány
fél kg kagyló (friss feketekagyló)
20 dkg paradicsom
Répatorta
4 tojás
30 dkg kritálycukor
20 dkg búzaliszt
2 teak szódabikarbóna
1 teak fahéj
fél teak só
1 teak vaníliás cukor
1,5 dl olaj
30 dkg sárgarépa
10 dkg natúr krémsajt
1 teak vaníliás cukor
5 dkg vaj
12 dkg porcukor
friss menta
Az adást ma este 19:15-től láthatjátok a TV Paprikán, hétfőn 23:00-tól pedig megnézhetitek az ismétlést is. Nézzétek, kommenteljetek!
5 megjegyzés:
Mi a közös bennetek, a Fűszeres Eszterben és a Chili és Vaniliában?
Érdekes módon a vallásotok!
Ti bezzeg szerepelhettek a médiában, tv, könyv, újság...
Mi a közös Bennetek, Fűszeres Eszterben és a Chili és Vaníliában?
Hogy szerettek főzni, igényesen, színvonalasan, és nem sajnáljátok a fáradtságot, hogy ezt másokkal is megosszátok.
Gratulálok a tévészerepléshez: örömteli, hogy figyelmet kap egy olyan étterem, amelyet alapítói kizárólag a vendéglátás öröméért (és nem nyereség reményében) hoztak létre.
Hogy mi a közös Bennetek, Fűszeres Eszterben és a Chili és Vaníliában?
Hogy tehetségesek vagytok! Öröm volt látni a műsort, a természetes kedvességeteket, és ennek, az általatok nem tanult szakmának a tiszteletét és szeretetét. Ezt a szeretetet sugároztátok a vendégeitek felé is. Nagyon várom a sorozat további részeit!
"I have a dream..." mondta Martin Luther King 1963-ban, és Ti majdnem 50 évvel később... Minden tiszteletem azoké akik mernek nagyot álmodni és nem tántorodnak meg a megvalósítás útján! :)
Hajrá srcácok! Ti bezzeg tudtok újat mutatni a gasztronómiai műsorok terén ))!! Nagon várom a következő adást!
Megjegyzés küldése