
Ráknyárs wasabi habbal
16 db királyrák
1 csomag angol zeller (zellerszár)
1 fürt zöld, nagy szemű szőlő
fokhagyma
só, bors, chili-pehely
olivaolaj
vaj
8 db saslik pálcika

Vágd fel a zellerszárat kb. akkora darabokra, amekkora a szőlő, és párold épp roppanósra vajban, sózd, borsozd. A szőlőt kóstold meg.
Ha minden kész, vegyél egy saslik pálcikát, és felváltva húzd rá a zellert-rákot-szőlőt-zellert-rákot-szőlőt. Kész. (zs)
Batyuban párolt naphal snidlinges tagliatellével
8 szelet naphal
friss rozmaring, bazsalikom, kakukkfű
só, bors, fehérbors
fokhagyma
olívaolaj

A naphal szeleteket dörzsöld be tengeri só, bors és fehérbors keverékével. Egy négyzet alakúra vágott alufóliára csepegtess olívaolajat, helyezd rá a halszeletet, tegyél rá félbe vágott fokhagyma gerezdeket, egy szelet vajat és rengeteg friss fűszernövényt. Ezután hajtsd fel az alufólia széleit és készíts belőle batyut, de csak lazán, hagyj egy kis helyet a levegőnek. Párold a batyuban készre a halat.
snidling
fokhagyma
sima és spenótos tagliatelle tészta
olívaolaj
Forrásban levő, elősózott vízben főzd a kétféle tésztát al dentére. Ha kész, szűrd le és egy serpenyőben hevíts olívaolajat, futtass meg benne pár fokhagyma szeletet, majd tedd bele a tésztát. Szórj a tetejére frissen vágott snidlinget, és forgasd át jól az egészet. Forrón gőzölögve tálald fel a hal mellé. (t)
Chilis csokibomba (recept: Chili & Vanilia)
4 egész tojás
4 tojássárgája
7 dkg cukor (8 púpos ek)
6,4dkg liszt (8 lapos ek)
26 dkg vaj
24 dkg csokoládé (a lehető legjobb minőségű, amit meg tudunk engedni magunknak, lehetőleg 60-70%-os kakaótartalmú)
1 friss chilipaprika

Ha felolvadt a csoki, keverd bele a tojásos cuccot, majd a lisztet. Oszd szét a formákba, és tedd előmelegített (230 fokos) sütőbe. Pár (mondjuk 6) perc kell neki, de ez mindenkinél más, érdemes egy próbát sütni, mert akkor jó, ha a közepe még folyós, kívül meg sült. De akkor nagyon jó! Mehet hozzá vaníliafagyi, vagy valami pirosgyümölcs szósz.
(zs)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése