Közösségi sertésfeldolgozás, pop-up hurkavásár és kézműves disznótoros a Nagykörúton kívül, Etyeken, az Öreghegyen.
Dátum: 2013. január 25. (szombat)
Helyszín: EtyekM Pince és Présház
Program:
6:40 találkozó az EtyekM Présháznál: pálinkázás, pogácsázás
7:00 a Disznó elejtése Göböljáráson: vágás, perzselés, pálinkázás, pogácsázás
8:00 az elejtett disznó érkezése a présházhoz, a bontás megkezdése, előtte reggeli:
- hagymás sült vér, sült máj friss házi kenyérrel, savanyúságokkal
- etyeki sonka és kolbász.
- teázás, kávézás, forralt borozás, pálinkázás
9:00-13:00 bontás, csontozás, kolbásztöltés, szalonna abálás és közben előkészületek az ebédre
13:00 ebéd:
- grillen sült friss húsok és belsőségek, velő friss kenyéren, szűzpecsenye, tarja sütőtökös árpagyönggyel, friss salátákkal, savanyúságokkal
- sörözés, borozás, pálinkázás
14:30-19:00 kolbász- és hurkatöltés, disznósajt készítés. A malacságok iránt kevésbé érdeklődőknek séta a környéken, más borászatok meglátogatása.
19:00 vacsora:
- malac rillette, toros káposzta
- almás-mákos sütemény, hájas-diós sütemény
- sörözés, borozás, pálinkázás
Komoly érdeklődők a lakasetterem(KUKAC)gmail(PONT)com címen jelezhetik részvételi szándékukat a vendégek számának megjelölésével és egy telefonos elérhetőséggel. Kapcsolatfelvétel után küldünk információt a költségekről és egyéb tudnivalókról. Jó hír, hogy az utazásban és esetleg a szállásban is tudunk segíteni, ezért nyugodtan kérdezzetek. Aki nem szeret korán kelni, természetesen később is becsatlakozhat.
Várunk szeretettel:
Zsófi (Lakásétterem)
Máté (EtyekM)
Tomi (Lakásétterem)
Evelin (EtyekM)
Marci (Lakásétterem)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése