2010. február 19., péntek

Azerbajdzsán ízei

Lefogadom, hogy nem jártatok még Bakuban! Tavaly nyárig én sem, pedig Budapestről - egy aprócska frankfurti kitérővel - mindössze néhány óra alatt elérhető a Kaszpi-tenger partja és Azerbajdzsán fővárosa. Baku a jövő Dubai-ja, ezt én mondom nektek, csak figyeljétek meg. Még néhány év, és mozdulni sem lehet majd a turistáktól, a helyiek nem fognak furcsán nézni a rövidnadrágos férfiakra és a bárokban sem lesz olyan meghökkentő, ha egy szerelmes pár csókolózik. De ez tulajdonképpen mindegy is, most maradjon csak a gasztronómia a témánk. Utcai bárány kebab, tradícionális azeri menüsor hastáncossal, baklava-shop, és friss koriander töménytelen mennyiségben. Mindazt, ami ezekből egy budapesti Lakásétterembe átmenthető, megpróbáljuk megmutatni nektek a következő főzésünkön. Gyertek, majd mesélek is.
Tomi

Időpont:
  • 2010. február 28., vasárnap, 19:00
Helyszín:
  • Zsófinál
Menü:
  • Dovga (azeri joghurtos bárány-leves)
  • Yarpagh Dolmasi Vodkás májpástétommal töltött szőlőlevelek
  • Plof Fizidzsan (diós-gránátalmaszirupos csirke tradícionális azeri rizzsel, aszalt gyömölcsökkel)
  • Shaker Bura (az azeri újév sütije)
A résztvevők az ételsorhoz illő borválogatásból kapnak kóstolót, valamint számíthatnak néhány apróbb meglepetésre is a menüben.

Regisztráció:

Jelentkezni e-mailen lehet, ennek határideje 2010. február 25., csütörtök, 12:00 óra. A jelentkezők közül sorsolunk, a 10 szerencsés nyertest pedig még pénteken értesítjük a részletekről. Az e-mailben adjátok meg, hogy hányan jönnétek. Ha még nem jártatok nálunk és nem ismerjük egymást, kérjük, hogy mutatkozzatok be röviden, írjátok meg hogyan keveredtetek hozzánk, illetve adjatok valamilyen telefonos elérhetőséget is.

Aki utalvánnyal jelentkezik, a regisztrációnál előnyt élvez.


Várunk benneteket!

Zsófi, Tomi, Marci

2 megjegyzés:

bea írta...

en tokre mennek, de mindig husos menuitek vannak. nem terveztek vega esemenyt is idonkent? tok jo lenne...

T írta...

jogos, mar regota tervbe van veve egy vega alkalom is, tavasszal sort keritunk ra mindenkepp!