2010. február 1., hétfő

Gellért Grill

Kicsit késve ugyan, de végre néhány képpel is be tudunk számolni a két héttel ezelőtti szabadtéri grillezésről. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki a csípős idő ellenére eljött és étellel-itallal, vagy csak a társaságával hozzájárult az eseményhez. Összesen kb. 50-60-an fordultatok meg a helyen, a csoportkép (legalul) ebből a szempontból csalóka, mert csak a legkitartóbb 37+1 főt ábrázolja.




Az előkészületeket kissé kapkodva tudtuk csak levezényelni, mert késve érkeztünk. Ráadásul a faszén is nehezen akart parázzsá alakulni, később pedig a kis műanyag asztalunk bizonyult szűkösnek. Végül azonban beindult az üzemszerű hűssütés, miközben remek pálinkákkal, isteni salátákkal kényeztettük magunkat.




A teljesség igénye nélkül, nagyjából ezeket ettük.

Húsok:
  • kebab (bárány)
  • csevap (40% sertés, 40% borjú és 20% bárány keveréke)
  • hamburger (volt egy hagyományos és egy speciális verzió is, ez utóbbi feta sajttal volt töltve, fahéjasan fűszerezve)
  • sertéstarja
  • gombás csirkemell

Saláták és egyebek:
  • klasszikus franciasaláta
  • curry-s burgonya és alma saláta
  • grillezett paprika saláta
  • ajvár
  • tonhalas tésztasaláta
  • káposztasaláta
  • citromtorta




Gyertek legközelebb (is)!

A fotókért köszönet Egyed Péternek.

ZSTM

    Nincsenek megjegyzések: